Drenthe steunt mestverwerking Stercore

Provincie Drenthe steunt Stercore uit Hoogeveen met 188.000 euro. Dat geld is bestemd voor een haalbaarheidsonderzoek naar emissievrije productie van groen gas uit dierlijke mest en herbruikbare koolstof uit het digestaat.

Drenthe+steunt+mestverwerking+Stercore
© Point to Point Communicatie

Met de Groene Energie Afspraak kan het bedrijf verder onderzoek doen naar de realisatie van een innovatieve verwerkingsinstallatie.

Stercore BV heeft een vergassingsprocedé ontwikkeld waarbij het mogelijk is om zonder schadelijke emissies, dierlijke mest om te zetten naar groen gas van aardgaskwaliteit en het digestaat om te zetten in kunstmest. Zo ontstaan geen afvalstoffen en wordt de mest volledig uit de mestmarkt genomen.

Haalbaarheidsonderzoek

Als het haalbaarheidsonderzoek positief uitpakt, wordt de nieuwe techniek toegepast in twee nog te bouwen verwerkingsinstallaties: één op het Emtec terrein in Emmen en één op een nog te bepalen locatie in gemeente Westerveld.

De eerste fabriek zal er op z'n vroegst in 2019 staan. Er kan jaarlijks 15 miljoen kuub groen gas per fabriek worden geproduceerd. Dat is genoeg om 20.000 huishoudens van gas te voorzien. De twee fabrieken zijn samen goed voor 35 tot veertig nieuwe banen.

Het project wordt mede ondersteund door onder andere Energy Valley, EnTranCe, DNV-GL Nederland BV, GasTerra BV, NV Nederlandse Gasunie, N.V. Rendo en Recycling Westerveld.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    12° / 3°
    30 %
  • Zaterdag
    17° / 7°
    70 %
  • Zondag
    18° / 11°
    50 %
Meer weer