Koppert+lanceert+lespakket+%27Hulptroepen+uit+de+natuur%27
Nieuws
© Koppert Biological Systems

Koppert lanceert lespakket 'Hulptroepen uit de natuur'

Met het nieuwe lespakket 'Hulptroepen uit de natuur' kunnen basisschoolleerlingen uit groep 4, 5 en 6 alles leren over hoe groenten en fruit gezond groeien, welke insecten hierbij kunnen helpen en hoe belangrijk hommels zijn voor de bestuiving.

Dit lespakket is vandaag in Berkel en Rodenrijs geïntroduceerd door Koppert Biological Systems, met medewerking van Dolores Leeuwin, onder meer bekend van Het Klokhuis.
Het familiebedrijf viert dit jaar haar 50-jarig bestaan en ontwikkelde speciaal daarvoor het educatiepakket.

'We zoeken voor onze producten naar oplossingen die in de natuur voorkomen om daarmee vervolgens de land-, tuin- en akkerbouw te helpen bij het produceren van gezond voedsel. We willen graag bijdragen aan de bewustwording van kinderen voor de natuur en hen inspireren voor en door de natuur', aldus Agnes van den Berg, projectleider bij Koppert.

Tastbare lesonderdelen

Het zeven lessen tellende programma is samen met Naturalis Biodiversity Centre ontwikkeld. Welk voedsel in de broodtrommel komt uit de natuur? Waarom zijn hommels zo belangrijk? Wat zijn goede en wat zijn slechte insecten? Dat zijn enkele van de vragen die worden beantwoord tijdens de lessenserie.

Scholen die deelnemen ontvangen een klein kasjes waarin het materiaal zit, zoals zaadjes om planten te kweken. Daarnaast horen ook echte biologische bestrijders bij het pakket, zodat de leerlingen zelf hiermee kunnen experimenteren.

Hommels

De natuurlijke tastbare onderdelen maken het lesprogramma uniek. Kinderen ontmoeten een echte hommel en ontdekken hoe bestuiving werkt, planten zelf zaadjes, experimenteren met een aardbeienplant, gaan buiten op zoek naar sporen in de natuur en zien de insecten, de hulptroepen uit de natuur, in het echt.

Basisscholen kunnen het lespakket voor 25 euro bestellen via www.hulptroepenuitdenatuur.nl.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  18° / 11°
  10 %
 • Woensdag
  17° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  19° / 7°
  30 %
Meer weer