Koppert+lanceert+lespakket+voor+basisschool
Nieuws
© Koppert Biological Systems

Koppert lanceert lespakket voor basisschool

Koppert Biological Systems heeft zaterdag aan basisschoolleerlingen uit groep 4, 5 en 6 lespakket 'Hulptroepen uit de natuur' geïntroduceerd.

Doel van dit lespakket is de leerlingen van alles te kunnen leren over hoe groenten en fruit gezond groeien, welke insecten hierbij kunnen helpen en hoe belangrijk hommels bijvoorbeeld zijn.

Het pakket werd zaterdag gelanceerd door Dolores Leeuwin, onder meer bekend van televisieprogramma Het Klokhuis. Na de lancering konden de kinderen verschillende onderdelen uit de lessen ervaren. Ze leerden in een interactieve quiz spelenderwijs over bestuiving en Leeuwin nam hen mee in hoe een zaadje uiteindelijk kan groeien tot een tomaat.

Natuur

Koppert Biological Systems ontwikkelt duurzame oplossingen voor de teelt van voedselgewassen en sierplanten. Het familiebedrijf viert dit jaar zijn vijftigjarig bestaan en ontwikkelde speciaal daarvoor het educatiepakket.

'We zoeken voor onze producten naar oplossingen die in de natuur voorkomen om daarmee vervolgens de land-, tuin- en akkerbouw te helpen bij het produceren van gezond voedsel. De natuur is voor ons vanzelfsprekend erg belangrijk. We willen daarom graag bijdragen aan de bewustwording van kinderen voor de natuur en hen inspireren voor en door de natuur', aldus Agnes van den Berg, projectleider bij Koppert.

Tastbaar

Het zeven lessen tellende programma is samen met Naturalis Biodiversity Centre ontwikkeld. Vragen die aan de orde komen zijn: Welk voedsel in de broodtrommel komt uit de natuur? Waarom zijn hommels zo belangrijk? Wat zijn goede en wat zijn slechte insecten?

De natuurlijke tastbare onderdelen maken het lesprogramma bijzonder. Kinderen ontmoeten een echte hommel en ontdekken hoe bestuiving werkt, planten zelf zaadjes, experimenteren met een aardbeienplant, gaan buiten op zoek naar sporen in de natuur en zien de insecten, de hulptroepen uit de natuur, in het echt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  10 %
 • Dinsdag
  22° / 7°
  10 %
 • Woensdag
  21° / 9°
  10 %
Meer weer