Van+Hoof+geridderd+voor+tomeloze+inzet
Nieuws
© John Claessens

Van Hoof geridderd voor tomeloze inzet

Toon van Hoof is vrijdagmiddag in Asten benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Hubert Vos van Asten reikte deze koninklijke onderscheiding uit tijdens het symposium voor Diergezondheid in Asten. Hij dankte de 63-jarige Van Hoof voor zijn jarenlange inzet voor de maatschappij op het gebied van diergezondheid, melkveehouderij, mestverwerking en de verduurzaming van de landbouw.

Met name rondom het thema diergezondheid heeft Van Hoof gewerkt aan bewustwording en concrete resultaten. Zo heeft hij een wezenlijke bijdrage geleverd aan het terugdringen van het gebruik van antibiotica.

Dossierkennis

De oud-ZLTO-bestuurder wordt gewaardeerd om zijn brede dossierkennis, zijn oprechtheid en om de wijze waarop hij resultaten boekt. Consequent, innovatief en een duidelijke visie werden genoemd als kenmerken van Van Hoof. Ook de termen plezier, bruggenbouwer en verbindend zijn op hem van toepassing.

'Het lijkt wel of u onvermoeibaar bent', zei burgemeester Vos, die inging op de vele functies die Van Hoof in zijn bestuurlijke carrière heeft vervuld. Zo was hij onder meer van 2002 tot eind 2016 bestuurslid van ZLTO/NCB, sinds november 2015 tevens als vicevoorzitter.

Vele bestuursfuncties

Daarnaast was Van Hoof bestuurlijk actief bij onder meer LTO Nederland, FrieslandCampina, VION, de Raad voor Dieraangelegenheden en was hij nauw betrokken bij de oprichting van het Kennisplatform Veehouderij en Gezondheid.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  8° / 5°
  50 %
 • Woensdag
  6° / 2°
  60 %
 • Donderdag
  6° / 1°
  70 %
Meer weer