Beperkingen+veehouderij+Brabant+testcase+voor+hele+land
Nieuws
© Jasper Schel

Beperkingen veehouderij Brabant testcase voor hele land

De beperkingen die de provincie Noord-Brabant wil opleggen aan de veehouderij zijn een testcase voor de hele sector. ZLTO-voorzitter Hans Huijbers merkt dat het ministerie van Economische Zaken deze casus nadrukkelijk volgt.

In een interview met Nieuwe Oogst TV spreken Huijbers en ZLTO-portefeuillehouder Ruimte Ordening Janus Scheepers over grote bezwaren die hebben tegen tegen de versnelde doorvoering van maatregelen.

De ZLTO overweegt een rechtsgang als Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant volgende week instemt met de plannen. Als de inperking van de veehouderij in Noord-Brabant bij de rechter standhoudt is de kans groot dat dit landelijke navolging krijgt, zegt Huijbers.

'Wanneer wij op het ministerie zijn dan voelen wij dat daar nadrukkelijk gekeken wordt naar hoe deze casus zich in Noord-Brabant gaat ontwikkelen. Je ziet vaak dat wanneer zo'n beleid haalbaar is bij de rechter, dat dan de kans heel groot is dat anderen daar ook naar gaan kijken. En als het je vanuit een politieke ambitie graag wilt sturen dan kan een verkeerd voorbeeld ook een voorbeeld zijn.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 10°
  60 %
 • Maandag
  18° / 12°
  20 %
 • Dinsdag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer