Commissaris van de koning sust ruzie ZLTO met gedeputeerde

De commissaris van de Koning (cvdK) Wim van de Donk heeft woensdagmiddag een indringend gesprek gevoerd met ZLTO voorzitter Hans Huijbers en gedeputeerde Johan van den Hout.

Commissaris+van+de+koning+sust+ruzie+ZLTO+met+gedeputeerde
© Nieuwe Oogst

Aanleiding is de commotie die is ontstaan nadat Van den Hout zei dat hij boeren een grotere bedreiging voor het Brabantse milieu vond dan drugscriminelen.

De gedeputeerde Ecologie van Noord-Brabant bevestigde in de talkshow Kraak van Omroep Brabant deze stelling. Dat leidde tot grote woede bij de boeren, met ZLTO voorzitter Hans Huijbers voorop. Ook verschillende provinciale politieke partijen kunnende uitspraken van hun collega niet waarderen.

Daarop besloot de cvdK om met Huijbers en Van den Hout in gesprek te gaan. Hij riep hen op om vooral in overleg te blijven om middels een 'respectvolle dialoog en respect voor feiten en elkaars intenties'.

Escalatie

Volgens Van de Donk stelt in een persbericht dat Huijbers en Van den Hout 'hopen dat de betrokken partijen deze onbedoelde en onaangename escalatie achter zich kunnen laten', en dat ze 'beiden willen investeren in een gesprek waarin argumenten en wederzijds respect weer de boventoon kunnen gaan voeren.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  18° / 12°
  80 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  21° / 11°
  70 %
Meer weer