Goed half jaar ForFarmers

Forfarmers heeft het eerste half jaar van 2017 een hogere omzet gehaald dan dezelfde periode het jaar ervoor. Dit komt onder meer doordat Vleuten Steijn is overgenomen, maar ook door een herstel van de primaire sector, met name in Nederland, Duitsland en België.

De volume-omzet nam met 3,6 procent toe tot 4,7 miljoen ton. De netto-omzet pluste met 3,7 procent naar 1,1 miljard euro en de bruto-winst nam met 0,4 procent toe naar 207,3 miljoen euro.

Zo werd in Nederland een lichte groei in de afzet van het voer voor rundvee. De volume-impact van de fosfaatregeling lijkt daarmee beperkt. Aanvankelijk werd hier rekening gehouden met een daling van 5 procent. Ook in Belgie en Duitsland was er sprake van groei. In het Verenigd Koninkrijk leidde een daling van het aantal dieren tot een volumedaling in de afzet van mengvoer voor rundvee.

In de varkenshouderij zorgde de overname van Vleuten-Steijn voor een volumegroei in Nederland, terwijl ook in Duitsland en België de afzet van varkensvoer groeide. In het Verenigd Koninkrijk is de afzet van dit voer stabiel, ondanks dat

In de pluimveehouderij is er een volumegroei aan vleeskuikenbedrijven, vooral in Duitsland en België. Ook de legpluimveehouderij in Nederland en België en Duitsland nam toe. In het Verenigd Koninkrijk bleef het afzet-volume stabiel.

Overigens werd een stijging in de afzet van mengvoer, met 6,2 procent, met name gerealiseerd door acquisitie.

Ebitda

De onderliggende Ebitda, het (bedrijfsresultaat exclusief afschrijvingen en amortisatie) en exclusief incidentele kosten, laat in Nederland een groei zien van 17,6 procent. Duitsland en België komen gezamelijk op 3,8 procent groei.

Het Verenigd Koninkrijk laat een daling zien van 27,5 procent zien. Dit is inclusief een negatief effect van de dalende waarde van de pond. Dat negatieve effect is 9,5 procent.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    11° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 4°
    30 %
Meer weer