Koba 219 vaarzenkampioen zwartbont op NRM

Bons-Holsteins Koba 219 heeft zaterdagochtend het vaarzenkampioenschap zwartbont gewonnen tijdens de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in Zwolle. Met Shakira 5 als secondante was dit een kopie van de derde rubriek. Derde op tal was Prairy Hoeve Maggie 82, winnaar van rubriek 2.

Koba+219+vaarzenkampioen+zwartbont+op+NRM
© Pieter Stokkermans

Bons Holsteins uit Ottoland leverde met deze Bons Holsteins Koba 219 (V. Lauthority) de overtuigende winnaar van de laatste vaarzenrubriek. Een melktypische, machtige vaars, die met name op deze punten beter was dan de van goede benen voorziene Shakira 5 (V. Goldwyn) van Koos en Wilco Stolwijk uit Bedum. Hier was de 1C-positie voor Southland Plati Sharon 10 (V. Platinum) van Southland Holsteins uit Teteringen.

De derde op tal in de finale, Prairy Hoeve Maggie 82 (V. Heavenly Golden Dreams) van melkveebedrijf Jonkers-Meijer uit Dwingeloo eiste de koppositie in de tweede rubriek op. Ze bleef hierbij De Wijde Blik Jolein 5 (V, Moonboy) van maatschap Nijman-Ekkelkamp uit Stegeren. Hier was de 1C-positie voor Gillette Jordan-dochter Topcross Grietje 324 van maatschap Jacobi uit Garyp.

Eerste vaarzenrubriek zwartbont

In de eerste vaarzenrubriek zwartbont was de 1A-plaats voor Reidlander Bet 761, de Gold Chip-dochter van maatschap Stolwijk uit Bedum. Een jeugdige, lange en correcte vaars, voorzien van een vast uier. Hier was de 1B voor PR Beauty Vera 2, de Mogul-telg van Schep Holsteins Holland uit Bergambacht.

De 1C ging in deze rubriek naar Southland Decrob Mental (V. Morningview Mcc Kingboy) van Southland Holsteins uit Teteringen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  14° / 6°
  10 %
 • Maandag
  10° / 6°
  10 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  50 %
Meer weer