Plattery+Princesse+wint+roodbont+oud+op+NRM
Nieuws
© Pieter Stokkermans

Plattery Princesse wint roodbont oud op NRM

Rallstorm-dochter Plattery Princesse van melkveebedrijf Eggerink uit Wierden werd zaterdagmiddag kampioen oudere koeien bij roodbont op de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in Zwolle. Barendonk Emma 220 (V. Jotan Red) van Barendonk Holsteins uit het Brabantse Beers werd reservekampioen.

De correcte en krachtige Plattery Princesse won eveneens haar rubriek met oudste roodbonten. Dit is volgens de jury een correcte koe, die vlot beweegt over goede benen. Hier kwam de melktypische J&G Redspot (V. Carmaro) van Jan en Gea Hoegen uit Ermelo op 1B, terwijl de 1C-plaats voor Twente Dairies Jose 418 was, een stijlvolle Savard dochter van Harrie Tijhuis uit Hooghalen.

De langgerekte rasmelkkoe Barendonk Emma 220 won haar rubriek voor Bossink Gerda 47, die bij de kampioenskeuring derde op tal werd. De Jotan Red-dochter van Van der Kolk Melkvee uit Wierden beschikt over veel macht en capaciteit.

De 1C in deze rubriek was voor Ju Lonia 167 (V. Destry) van Johan Uenk uit Nijbroek. De koe is enorm in balans en voorzien van veel lengte en een kwaliteitsuier.

Weer

 • Zaterdag
  13° / 5°
  10 %
 • Zondag
  14° / 7°
  20 %
 • Maandag
  16° / 7°
  40 %
Meer weer