Ella 158 wint bij zwartbont oud op NRM

Bons Holsteins Ella 158 van Bons Holsteins in Ottoland heeft zaterdag op overtuigende wijze de klasse oudere koeien zwartbont gewonnen op de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in Zwolle. Het reservelint was voor Jimm. Holstein Hellen 589 van John de Vries uit Boijl.

Ella+158+wint+bij+zwartbont+oud+op+NRM
© Pieter Stokkermans

Ella 158 won ook haar rubriek. De Mailing-dochter is een koe met veel kracht en een sterke bovenbouw. 'I really love this cow', straalde jurylid Niels Erik Haahr.

De 1B was voor de reservekampioen, Jimm Holstein Hellen 589 (V. Shottle) van De Vries. Dit is eveneens een fraaie koe met een goede bovenbouw en een goed uier. De 1C was voor de sterke en van een goed uier voorzien Goldwyn-telg Anita 54 van maatschap Talsma uit Wergea.

Derde op tal

De andere zwartbontrubriek werd een prooi voor Windbrook-dochter Geertje 567 van maatschap Van Dijk-De Bruin uit Giessenburg. Een harde koe met een hoog en vast aangehecht uier. Zij werd bij de kampioenskeuring geëerd als derde op tal.

De 1B was voor Veenhuizer Gold One, de Goldwyn-dochter van Jannes Uineken uit Dalen. Dat is een koe die goed in balans is gebouwd en beschikt over goede benen.

Willem en Jaap Hoeksma uit Westergeest leverden met Snowman-dochter Larisa de 1C in deze rubriek. Dit betreft een koe met veel lengte en openheid.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer