Heerenbrink Dina 382 wint bij roodbonte vaarzen

Heerenbrink Dina 382 (links) van maatschap Steegink-Van den Berg uit Okkenbroek heeft zaterdag het vaarzenkampioenschap roodbont gewonnen op de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in Zwolle. De reservetitel was voor Barendonk Paulina 188 van Barendonk Holsteins uit Beers.

Heerenbrink+Dina+382+wint+bij+roodbonte+vaarzen
© Pieter Stokkermans

Daarmee was het kampioenschap een kopie van de tweede rubriek. Die kende met Heerenbrink Dina 382 (V. Brook Red Expression) van maatschap Steegink-Van den Berg uit Okkenbroek de winnaar. Een vaars met veel lengte en melktype en een vast aangehecht uier. Ze bleef hier Barendonk Paulina 188 (V. Khw Franko) van Barendonk Holsteins uit Beers voor.

Hier was de 1C voor Drouner AJDH Aiko 1288 (V. Ladys-Manor Olympian) van maatschap Albring uit Drouwenermond.

Huntje Holstein Annemoon 147

De eerste roodbontrubriek werd een prooi voor Huntje Holstein Annemoon 147, de Tiger-Lily Ladd P-red dochter van maatschap Oudenampsen en Ruiterkamp uit Laren. Een goedgebouwde vaars met veel lengte en capaciteit en een iets beter gebruik van het beenwerk dan de 1B: Grashoek Anastacia 11 (V. Acme) van melkveebedrijf Grashoek uit Grashoek.

De 1C was hier voor Brook Truus 8240 (V. Jotan Red) van Hans Puttenstein uit Kamperveen.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  10° / 5°
  30 %
 • Vrijdag
  11° / 6°
  30 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  55 %
Meer weer