Bons-Holsteins Dikkie 183 wint zwartbont midden

Holsteins Dikkie 183 van Bons Holsteins is zaterdag uitgeroepen tot kampioen zwartbont midden op de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in Zwolle. Haar secondante was Hiltje 1579 van Altenburg Holsteins in Koufurderrige.

Bons%2DHolsteins+Dikkie+183+wint+zwartbont+midden
© Pieter Stokkermans

Bons Holsteins uit Ottoland won met Lauthority-dochter Bons-Holsteins Dikkie 183 overtuigend de tweede rubriek. Dit is een melkkoe met een open skelet en goede benen. Hiermee bleef ze de in balans gebouwde Hiltje 1579 (V. Shadow) van Altenburg Holsteins uit Koufurderrige voor, die op 1B kwam. De harde, lange en van een goed uier voorziene Grumar-dochter Hillie 204 van Jongsteins uit Hoogblokland kwam op 1C terecht.

JK DG Esmeralda (V. Doorman) van Jan Kolff uit Woudrichem won de eerste rubriek in de middenklasse zwartbont. Het is een koe met beste benen en een hoog en vast aangehecht uier. Hier was de 1B voor Prairie Hoeve Jolanda 134 (V. Gillette Jordan) van melkveebedrijf Jonkers-Meijer uit Dwingeloo. Eeen goed bewegende koe, voorzien van een sterke bovenbouw. In deze rubriek werd Guurtje 292 van Lars en Bart van Loenhout uit Prinsenbeek. De melktypische Aftershock-dochter is voorzien van goede benen en een licht hellend kruis.

Derde rubriek

De derde rubriek was voor Bart en Lars van Loenhout uit Prinsenbeek. Seaver-dochter Aukje 253 is een koe die in balans is gebouwd en voorzien is van beste benen en volgens de jury iets beter in botkwaliteit dan Vink Blesje 162 (V. Golfarm) van Vink Genetics in Ottoland. Deze koe is voorzien van een sterke bovenbouw. Vandaag doet ze iets oudmelkt aan. Hier was de 1C voor Holec Redrose Braxy 2 (V. Braxton) van maatschap Kuijer uit Soest, een sterke koe met veel inhoud.

Drouner AJDH Cosmo (V. Mountfield Ssi Dcy Mogul) van maatschap Albring uit Drouwenermond won eveneens haar rubriek. Het is een complete, correcte en melktypische koe. Hier was de 1B voor Emily 990, van dezelfde vader als Cosmo. De koe van Uineken en Tijhuis uit Dalen beschikt over veel lengte en een lang en vast uier. In deze rubriek moest Bons Holsteins met Bons-Holsteins Koba 209 genoegen nemen met de 1C. De Sid-dochter beschikt over een goed frame en een fraai uier. Volgens de jury zou ze vandaag iets krachtiger mogen stappen.

Laatste rubriek

In de laatste rubriek in de middenklasse won Southland Windbrook Gina (V. Windbrook) van Southland Hoslteins in Teteringen. Een complete koe met een sterke bovenbouw. De 1B was voor de melktypische Margriet 387 (V. Goldwyn) van Vof De Bruin uit Giessenburg. De goed geuierde Willem's Hoeve Rita 9863 (V. Danillo) van firma De Jong uit Buren werd hier als 1C genoteerd.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  85 %
Meer weer