M H Alana 8 wint roodbont midden op NRM

MH Alana 8 heeft zaterdag tijdens de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) in Zwolle de titel veroverd bij de categorie roodbont midden. Het reservekampioenschap was voor Brook Marie 68. PM Elza 159 werd derde.

M+H+Alana+8+wint+roodbont+midden+op+NRM
© Pieter Stokkermans

Futuredream H. Amor Red-dochter MH Alana 8 van Merwehoeve De Groot in Herwijnen is voorzien van een krachtige bovenbouw, een vast uier en een hellend kruis. Ze bleef in haar rubriek PM Elza 159 van de familie Pinkert-Burgers uit Markelo voor. Hier was de 1C voor Welland Sien 2 (V. Aalhorst Pleasure) van de familie Van der Wel uit Hoogblokland.

Dubbelslag Puttenstein

Bij de andere roodbont middenrubriek waren de 1A en de 1C voor Hans Puttenstein uit Kamperveen. De 1A plek was voor Brook Marie 68 (V. Jotan Red), een machtige koe met veel melkuitstraling.

De 1C was voor Brook Marie 70 (V. AltaTimon). Beide koeien stammen af van Brook Marie 61, de NRM-kampioen roodbont van 2012. In deze rubriek was de 1B voor Nijkamp Ria 85 (V. Jotan Red) van melkveebedrijf Bouwmeester-Stegink uit Lochem.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Vrijdag
  1° / -2°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
 • Zondag
  3° / -3°
  20 %
Meer weer