FloraHolland+sluit+Monsterkas+in+Naaldwijk
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland sluit Monsterkas in Naaldwijk

Bloemenveiling Royal FloraHolland sluit haar Monsterkas in Naaldwijk. De kas is niet meer rendabel.

De presentatieruimte in Naaldwijk, ofwel Monsterkas genoemd, was jarenlang een ontmoetingsplaats voor kopers en kwekers. Kwekers presenteerden hier hun actuele en onderscheidende producten. Kopers konden de producten bekijken, vergelijken en direct bestellen.

In een virtuele wereld wordt de rol van fysieke monsters minder belangrijk, stelt FloraHolland. Actuele informatie wordt vooral digitaal gedeeld. Als gevolg daarvan is het aantal bezoekers van de Monsterkas gedaald.

Digitale diensten

'FloraHolland groeit steeds meer toe naar een virtuele wereld waar actuele productinformatie snel moet worden gedeeld. Fysieke monsters en samples spelen hier steeds minder een rol in', zegt een woordvoerder van de veiling. FloraHolland investeert de komende jaren vooral in betere digitale diensten, zodat de veiling een internationale marktplaats blijft voor leden en klanten.

Volgens FloraHolland worden in een wereld van virtueel zaken doen events en ontmoetingen steeds belangrijker om elkaar persoonlijk te zien en het gevoel met het product te houden. Daarom blijft de veiling de komende jaren wel investeren in evenementen als de Trade Fairs. De Monsterkas gaat per 1 juli dicht.

Bekijk meer over:

Weer

 • Dinsdag
  13° / -1°
  10 %
 • Woensdag
  14° / -1°
  10 %
 • Donderdag
  7° / 2°
  30 %
Meer weer