FloraHolland+experimenteert+met+ledenraad
Nieuws
© FloraHolland

FloraHolland experimenteert met ledenraad

Coöperatie Royal FloraHolland gaat experimenteren met een ledenraad. Dit maakte Jacques Goossens, voorzitter van de Raad van Commissarissen, donderdagavond bekend tijdens de algemene ledenvergadering in Aalsmeer.

De bloemenveiling gaat de adviesraden voor bloemen en planten beschouwen als een ledenraad. Een ledenraad kan het bestuur van FloraHolland versterken, meent Goossens, die vindt dat veranderingen bij FloraHolland hard nodig zijn. Volgens hem is het voor de slagvaardigheid van het bedrijf goed dat een groep leden het vertrouwen krijgt om met inhoudelijke kennis van de gang van zaken verantwoordelijkheid te nemen.

Draaiende tol

Niet veranderen is hetzelfde als het afbouwen van FloraHolland, zegt Goossens. 'Dat is echter niet het scenario waar de Raad van Commissarissen en de directie in geloven.' De voorzitter wijst erop dat uit een enquête onder de leden is gebleken dat 80 procent verandering wil. 'FloraHolland beweegt veel, maar verandert weinig', stelt hij, waarmee hij min of meer de vergelijking herhaalt van oud financieel directeur Rens Buchwaldt die FloraHolland vergeleek met een draaiende tol die veel beweging maakt maar niet van zijn plaats komt.

Goossens wil ervaring opdoen met de ledenraad. Tijdens het droog oefenen blijft de algemene ledenvergadering het hoogste besluitorgaan, benadrukte hij.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  8° / -1°
  25 %
 • Dinsdag
  9° / -1°
  20 %
 • Woensdag
  9° / -1°
  10 %
Meer weer