Prijzen+boerenkaas+blijven+hoog
Nieuws
© Voorlichtingsbureau Boerderijzuivel,

Prijzen boerenkaas blijven hoog

De noteringen van boerenzuivel blijven op het hoge niveau van de afgelopen maanden. De kiloprijs van boerenkaas boven de 20 kilo staat op 5,00 euro. De stemming blijft goed.

De kiloprijs voor boerenkaas van 12 kilo blijft op 4,70 euro, die van 16 kilo op 4,85 euro. De prijs van Leidse 30+ staat op 4,95 euro. Voor kruidenkaas is de prijs op 4,80 euro per kilo.

Veel nieuws heeft de noteringscommissie van Boerenkaas niet te melden. 'De zuivelmarkt kwakkelt verder, enkele producten zijn in prijs gedaald, vloeibare producten worden op dit moment goed gevraagd. De spotmelknoteringen reageren hier vrij direct op en stijgen nu weer iets na eerder gedaald te zijn.'

'Fabriekskaasprijzen staan wat onder druk', constateert de commissie verder. 'Daarentegen hebben groothandelaren de afgelopen maanden de prijzen voor hun afnemers (enkele malen) verhoogd. De boerderijmelkprijzen stabiliseren, of stijgen langzaam verder.'

Rustige weken

De afzet van boerenkaas loopt, na enkele rustige weken, nu weer goed door. 'De huidige voorraad is nog altijd passend bij het huidige afzetniveau', aldus de noteringscommissie.

De commissie had vorige maand al de prijzen met 0,15 euro verhoogd. 'Dit is geruisloos door de markt opgenomen', stelt de commissie die heeft besloten in februari niets aan de notering te veranderen.

Bekijk meer over:

Weer

 • Donderdag
  16° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 8°
  15 %
 • Zaterdag
  15° / 11°
  70 %
Meer weer