Mestverwerker wil kalium terugwinnen

De mestverwaardingsinstallatie, die afvalverwerker Twence wil bouwen in Zenderen, zal ook kalium terugwinnen dat ingezet kan worden als meststof.

Mestverwerker+wil+kalium+terugwinnen
© Twan Wiermans

Twence is daartoe samen met ForFarmers een proef gestart om de toepassing van kaliummeststof verder te onderzoeken. Op een proefboerderij in Lelystad zijn twee grasvelden bemest met kaliummeststof. De eerste snede is al van het veld gehaald.

Het gras wordt uitvoerig getest op opbrengst, eiwitgehalte en minerale samenstelling. Dit zal in totaal vier keer gedaan worden gedurende twee snedes op twee locaties. In de loop van dit jaar worden de onderzoeksresultaten gepresenteerd.

Mineralenkringloop

Met de uitkomsten hebben Twence en ForFarmers meer inzicht in hoe kaliummeststof het beste ingezet kan worden. Hierdoor kan een nieuwe mineralenkringloop gesloten worden.

Twence kreeg vorige week de SDE+ subsidies voor mestverwaarding voor de nieuwe mestverwaardingsinstallatie op Elhorst-Vloedbelt bij Zenderen. Die moet uiteindelijk 250.000 ton mest uit de regio kunnen verwerken.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  20 %
 • Vrijdag
  22° / 17°
  80 %
Meer weer