Gelderland wil kunstmestvrije Achterhoek

Een Green Deal met als doel op termijn een kunstmestvrije Achterhoek. Dat is een van de ideeën uit de Gelderse Agenda Vitaal Platteland.

Gelderland+wil+kunstmestvrije+Achterhoek
© Nieuwe Oogst

Gedeputeerde Staten (GS) van Gelderland willen LTO Noord voor de programmacoördinatie van dit initiatief 250.000 euro ter beschikking stellen. GS wil ook de mestverwaardingsinitiatieven Groot Zevert in Beltrum, Greenfirm in Apeldoorn en en Agrogas in Varsseveld elk met 250.000 euro ondersteunen.

In het kader van de Agenda Vitaal Platteland heeft een brede coalitie bestaande uit LTO-Noord, de Vruchtbare Kringloop Achterhoek, Wageningen UR, stichting KiEMT, Dofco, NVV/POV, DLV Advies, De Marke, Regio Achterhoek, Waterschap Rijn IJssel en Stichting Biomassa samen met verwerkingsinitiatieven zoals Groot Zevert, BVA en Greenferm en technologiebedrijven zoals NijhuisWater en Waterstromen de handen ineen geslagen.

Green Deal

Gezamenlijk wordt een Green Deal voorbereid met als doel het op termijn realiseren van een Kunstmestvrije Achterhoek. 'Wil je echt tot een kunstmestvrije Achterhoek komen dan is het natuurlijk wel nodig dat producten uit mestverwerking worden erkend als kunstmest', zegt regiovoorzitter Ben Haarman van LTO Noord. 'Maar de route daartoe is in Brussel al ingeslagen.'

De kunstmestvrije Achterhoek is een van de ideeën uit de Agenda Vitaal Platteland van provincie Gelderland. Volgende maand gaan de Gelderse Statenleden over de lijst met voorstellen praten.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer