Brouwgerst telen met meer smaak

Bij bier gaat het in toenemende mate om smaak en beleving. De huidige brouwgerstrassen zijn echter vooral geselecteerd voor de productie van gewoon pils en niet voor special bieren.

Mogelijk liggen er kansen bij het telen van brouwgerstrassen met meer smaak. Nieuwe brouwgerstrassen kunnen de smaak van bier positief beïnvloeden. Het is mogelijk om genetisch te kijken wat gerstrassen qua smaak voor potentie hebben.

Dit aspect kwam aan de orde tijden de NIBEM-ketendag, woensdag bij brouwerij De Molen in Bodegraven. De hele keten was aanwezig: kwekers van nieuwe gerstrassen, telers van brouwgerst, graanhandelaren, mouters en bierbrouwers.

Tijdens de ketendag ging het vooral om smaak, beleving en onderscheidend vermogen. Denk daarbij onder andere aan duurzame productie, locaal geproduceerd en biersoorten met een bijzondere smaak.

Nederland telt op dit moment zo'n 450 grote en kleine bierbrouwerijen. Het valt daardoor niet mee om je goed in de markt te onderscheiden.

Brede collectie bieren

Brouwerij De Molen staat bekend om zijn brede en gevarieerde collectie aan bieren. In totaal gaat het om ongeveer tachtig verschillende soorten bier en om een capaciteit van 32.000 hectoliter per jaar.

Een deel van het bier wordt door brouwerij De Molen opgeslagen in eikenhouten vaten. net als bij wijn zorgt dat voor een extra smaak aan het bier. De brouwerij exporteert naar ruim dertig landen. Voor export is stalen fust te zwaar. De brouwerij maakt daarom gebruik van kunststof fust.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  22° / 15°
  50 %
 • Woensdag
  23° / 13°
  20 %
 • Donderdag
  25° / 14°
  20 %
Meer weer