Agrifirm betaalt 157,70 euro voor baktarwe

Voor baktarwe in de basispool betaalt Agrifirm Plant dit jaar 157,70 euro per ton. Dat is bijna 6 euro minder dan vorig jaar.

Agrifirm+betaalt+157%2C70+euro+voor+baktarwe
© Ruud Ploeg

De gerealiseerde prijs voor baktarwe van oogstjaar 2015 in de lange bewaarpool is 156,25 euro per ton. Dat is lager dan de poolprijs na korte bewaring, die in november nog uitkwam op 162,20 euro per ton.

Volgens Agrifirm Plant is het sinds de introductie van de lange bewaarpool slechts één keer eerder voorgekomen dat de voorjaarsmarkt minder gunstig is dan de markt van het hele jaar. Voor baktarwe realiseerde de coöperatie een premie van 2,50 euro.

Premie brouwgerst

In de basispool voor brouwgerst betaalt Agrifirm Plant 171,10 euro per ton. De premie voor brouwgerst varieert per ton van 10 euro voor winterbrouwgerst tot 23 euro voor de hoogste kwaliteit brouwgerst. Voergerst levert in de basispool 148,10 euro per ton op.

Leden van Agrifirm krijgen net als vorig jaar een extra premie van 1 euro per ton boven op hun graanprijs.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  4° / 0°
  85 %
Meer weer