Van Dam overweegt beroep tegen uitspraak fosfaatplan

Het overwegen van een beroep tegen de ondernemers, die vorige week een kort geding over het fosfaatreductieplan 2017 wonnen, ligt voor de hand. Dat stelt staatssecretaris Martijn van Dam (EZ).

Van+Dam+overweegt+beroep+tegen+uitspraak+fosfaatplan
© Johan Wissink

Van Dam meldde dat dinsdagavond in een Algemeen Overleg in het kader van de landbouw- en visserijraad van komende donderdag. Hij benadrukt dat de rechter de regeling enkel voor deze ondernemers buiten werking heeft gesteld.

De rechter stelde vorige week donderdag dat voor zeventig bedrijven die een kort geding hadden aangespannen tegen het fosfaatreductieplan in het gelijk. Dit plan werd door de rechter voor deze bedrijven buiten werking gesteld.

Buitenwerkingstelling

Volgens Van Dam hoeven andere ondernemers dan ook niet voor te sorteren op het eveneens in aanmerking komen voor deze buitenwerkingstelling. 'De uitspraak geldt enkel voor deze bedrijven. Hele verschillende bedrijven, waarbij ieder bedrijf individueel is beoordeeld. Voor alle andere bedrijven blijft de regeling gewoon in werking.'

De rechter oordeelde enkel over deze specifieke bedrijven, niet over de regeling

Van Dam bekijkt momenteel de motivatie van de rechter om tot buiten werking-stelling over te gaan. Later deze week stuurt hij een brief naar de Tweede Kamer met eventuele vervolgstappen.

Claim

Verschillende partijen overwegen een rechtszaak. Zo ook een groep van 250 ondernemers. De Partij voor de Dieren roept biologische ondernemers op om een claim in te dienen.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer