'Uitspraak vraagt om aanpassing fosfaatreductieplan'

De uitspraak van de rechter op 4 mei vraagt om aanpassing van het fosfaatreductieplan door staatsecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken.

%27Uitspraak+vraagt+om+aanpassing+fosfaatreductieplan%27
© Nieuwe Oogst

Dat vinden De Natuurweide en Netwerk Grondig die namens de grondgebonden en biologische melkveehouder een kort geding hebben aangespannen. De organisaties zijn blij met de uitspraak.

De grondgebonden en biologische melkveehouders zouden volgens het plan wel moeten bijdragen aan het fosfaatoverschot, terwijl ze niet aan het probleem hebben bijgedragen. De beide organisaties vinden dat onrechtvaardig.

Ook de rechter erkent dat de reductieregeling beoogt een oplossing te bieden voor een probleem waar biologische en grondgebonden boeren feitelijk niet aan hebben bijdragen.

Partij voor de Dieren

De Partij voor de Dieren (PvdD) is ook blij dat de rechter Van Dam terugfluit, waar de Tweede Kamer het eerder liet afweten. De uitspraak van de rechter geldt voorlopig echter alleen voor de melkveehouders die de procedures hebben aangespannen.

Biologisch(dynamische) melkveehouders die aanspraak willen maken op dezelfde uitzonderingspositie moeten dit schriftelijk kenbaar maken aan de staatssecretaris.

De PvdD roept daarom alle biologisch(dynamische) melkveehouders die gedwongen werden dieren af te voeren van hun bedrijf op zo snel mogelijk bezwaar aan te tekenen bij het ministerie.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Donderdag
  25° / 10°
  10 %
 • Vrijdag
  29° / 11°
  10 %
 • Zaterdag
  30° / 15°
  10 %
Meer weer