250+boeren+willen+fosfaatplan+aanvechten
Nieuws
© Jan van Liere

250 boeren willen fosfaatplan aanvechten

Een groep van 250 melkveehouders overweegt een rechtszaak aan te spannen tegen het ministerie van Economische Zaken.

De boeren willen in deze regeling als knelgeval worden gezien, waardoor ze hun veestapel niet hoeven te verkleinen. Dat meldt het Noord-Hollands Dagblad. De ondernemers willen hiervoor hun rechtsbijstand inzetten.

In het verhaal meldt één van de ondernemers dat hij op bijeenkomsten merkt dan er een sfeer heerst van 'Ieder voor zich'. 'De onderlinge solidariteit staat zwaar onder druk. Dat maakt de sector zwakker', vertelt melkveehouder Jack Konijn uit Sint Maartensbrug.

Handvest

Netwerk Grondig geeft dinsdagmiddag een handvest aan formateur Edith Schippers en de onderhandelaars van verschillende partijen. Kernboodschap in het Handvest is de noodzaak van specifiek beleid voor grondgebonden en biologische melkveebedrijven.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  16° / 7°
  40 %
 • Zondag
  17° / 10°
  70 %
 • Maandag
  16° / 10°
  40 %
Meer weer