Actie+voor+meer+aankoop+van+bloemen+helpt
Nieuws
© Foto: VVB Van Bree

Actie voor meer aankoop van bloemen helpt

De consumentenactie Kleurrijke Verhalen Dagen heeft geleid tot 35 procent meer aankoopintentie onder de doelgroep vrouwen 25 tot 60 jaar.

Dit blijkt uit onderzoek dat bureau Vostradamus heeft verricht onder ruim duizend consumenten in regio's waar Plantion-bloemisten gevestigd zijn. Het resultaat is vergelijkbaar met dat van 2015.

De actie Kleurrijke Verhalen Dagen is onderdeel van de langlopende consumentencampagne Kleurrijkeverhalen.nl. Deze is bedoeld om mensen te inspireren meer bloemen en planten te kopen.

Aan de Kleurrijke Verhalen Dagen, van 21 september tot en met 1 oktober, is dit keer door ruim 75 procent van de bij Plantion aangesloten bloemisten deelgenomen. De actie heeft tot extra omzet en klandizie bij de bloemisten geleid.

Gratis boeket

De consument die in de actieperiode voor minstens 20 euro aan bloemen of planten besteedde bij een deelnemende bloemist, kreeg er een bijzonder boeket gratis bij. In totaal zijn door bloemisten ruim 10.000 gratis boeketten aan hun klanten meegegeven.

De drempel van 20 euro besteding werd door sommige consumenten als te hoog gezien, maar droeg bij aan bewustwording, kwaliteitsbesef en extra omzet.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  24° / 14°
  70 %
 • Maandag
  20° / 15°
  60 %
 • Dinsdag
  20° / 14°
  90 %
Meer weer