'Wet veedichte gebieden' in Jip en Janneke-taal

LTO Varkenshouderij en Nederlandse Vakbond Varkenshouders hebben een Jip en Janneke-versie gemaakt van de Wet veedichte gebieden. Dat kan veehouders helpen om inspraakreactie te geven op deze wet.

%27Wet+veedichte+gebieden%27+in+Jip+en+Janneke%2Dtaal
© Archieffoto: Marcel Bekken

Staatssecretaris Martijn van Dam heeft 11 april de Wet veedichte gebieden op internet gezet. De wet moet provincies meer bevoegdheid geven om veehouderij (in bepaalde gebieden) aan banden te leggen. Iedereen kan via Internet inspraak leveren; de zogenoemde Internetconsultatie.

Jip en Janneke

Veel veehouders hebben aangegeven dat ze wel inspraak willen geven, maar dat ze het ambtelijke taalgebruik te moeilijk vinden. Dit weerhoudt ze ervan om een reactie te geven op deze wet. De Jip en Janneke-versie van de Wet veedichte gebieden wordt door LTO Nederland en NVV voor iedereen beschikbaar gemaakt.

'Het is belangrijk dat zoveel mogelijk veehouders de kans krijgen, c.q. nemen om hun inbreng leveren op deze wet. Deze wet kan immers gevolgen hebben voor alle veehouders en de ontwikkeling van hun bedrijven, verspreid over heel Nederland', zeggen NVV-voorzitter Ingrid Jansen en voorzitter Eric Douma van LTO Varkenshouderij.

Tot 23 mei

Inspraak leveren kan tot 23 mei via deze link. Alle reacties worden door Van Dam meegenomen in de verdere besluitvorming.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Zaterdag
    10° / 4°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
  • Maandag
    10° / 0°
    20 %
Meer weer