Kamer maakt tijd vrij voor intensieve veehouderij

De Tweede Kamer voert woensdag een debat over de intensieve veehouderij. Het is aangevraagd door Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren die vindt dat er 'grote problemen' zijn met deze sector.

Kamer+maakt+tijd+vrij+voor+intensieve+veehouderij
© Pluimveehouder Marcel Kuijpers

Ouwehand noemt onder meer het opstappen van wethouder Joan Veldhuizen in de Brabantse gemeente Bladel. Die verzet zich tegen vergunningverlening aan veehouderijbedrijven waar haar collega-wethouders wel mee instemmen. Ze pleit voor een sterker landelijke regie op de ontwikkelingen in de veehouderij.

'Ik denk dat het goed is dat wij een debat voeren met de staatssecretaris van Economische Zaken en de minister van Volksgezondheid over beperking van de veestapel in Nederland', motiveerde Ouwehand de aanvraag voor een extra debat. Ze kreeg daarvoor steun van GroenLinks, PvdA, SP en PVV.

Fundamenteel probleem

'Het moet niet gaan over de politieke crisis in Bladel, maar die staat wel model voor een heel fundamenteel probleem in Nederland. We moeten het daar absoluut met elkaar over hebben', reageerde Rik Grashoff (GroenLinks).

De fracties van VVD, CDA, ChristenUnie en SGP hadden geen behoefte aan een nieuwe veehouderijdebat. Zowel Helma Lodders (VVD) als Jaco Geurts (CDA) noemen de problemen in Bladel 'een lokale aangelegenheid'.

Negen deelnemers

Inmiddels hebben negen Kamerfracties al aangegeven mee te zullen doen aan het debat over de intensieve veehouderij. Elke fractie heeft drie minuten spreektijd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    14° / 7°
    70 %
  • Zaterdag
    15° / 7°
    70 %
  • Zondag
    15° / 5°
    20 %
Meer weer