Geitenmelk+steeds+populairder
Nieuws
© Dick van Doorn

Geitenmelk steeds populairder

Geitenzuivel wordt steeds populairder. Grote supermarktketens zien de omzet van onder meer geitenmelk, geitenkaas en geitenyoghurt stijgen met 25 tot 30 procent, meldt de NOS.

Volgens de Nederlandse Geitenzuivel Organisatie (NGZO) werd in Nederland in 2016 300 miljoen kilo geitenmelk geproduceerd. In 2000 was dat nog 75 miljoen kilo. Ook het aantal geiten in ons land neemt toe: van bijna 180.000 in 2000 naar bijna 500.000 vorig jaar. Deze stijging is vooral zichtbaar in provincies Noord-Brabant en Gelderland.

Directeur Onno Boersma van de NGZO denkt dat de stijging van de productie veroorzaakt wordt door de hoge prijs van geitenmelk in Nederland. 'Daarnaast is de markt zich aan het herstellen van de Q-koorts', geef hij bij de NOS aan.

Pittig van smaak

Geitenhouder Gerrit Verhoeven uit het Noord-Brabantse Biezenmortel legt uit waarom geitenzuivel zo populair is geworden: 'De meeste Nederlanders kennen de geitenkaas van vroeger, in Frankrijk. Die was nogal pittig van smaak. Te pittig voor ons. Maar fabrikanten hebben nu een geitenkaas gemaakt die smeuïger en romiger van smaak is. En die sluit beter aan bij de wensen van de Nederlandse consument.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  19° / 10°
  20 %
 • Donderdag
  20° / 11°
  10 %
 • Vrijdag
  21° / 10°
  20 %
Meer weer