Dalende+voorschotprijzen+geitenmelk
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Dalende voorschotprijzen geitenmelk

De gemiddelde voorschotmelkprijs van geitenmelk bedraagt in juni 2016 63,19 euro per 100 kilo standaardmelk. Vergeleken met dezelfde maand vorig jaar is er sprake van een daling van bijna 2 euro per 100 kilo, ofwel een min van 3 procent.

Dat blijkt uit de prijsvergelijking van vakblad Geitenhouderij en LTO-vakgroep Melkgeitenhouderij. Ten opzichte van de vorige publicatie in april is de gemiddelde melkprijs gedaald met 6,15 euro per 100 kilo. Oorzaken zijn prijsverlagingen en lagere vet- en eiwitgehaltes van de melk.

Melkontvangers

BGNN, Bettinehoeve, Henri Willig en De Jong Cheese lieten de vet- en eiwitprijzen in de afgelopen twee maanden ongemoeid. De overige vier melkontvangers verlaagden de prijzen.

Amalthea, CBM en Milkconnect lieten de vet- en eiwitprijzen in mei en juni dalen met respectievelijk 2,15, 3,90 en 4,50 euro per 100 kilo. HGM bracht in mei 2,76 euro per 100 kilo in mindering op de vet- en eiwitprijzen.

Kwaliteitstoeslag

In juni betaalde CBM weer de kwaliteitstoeslag uit. Dit keer ter grootte van 0,0623 euro per 100 kilo melk. HGM deed haar leveranciers in juni de kwartaaltoeslag van 0,20 euro per 100 kilo melk toekomen.

Beide toeslagen zijn verwerkt als incidentele betaling en zijn verwerkt in de voortschrijdende melkprijs over de laatste twaalf maanden.

Weer

 • Vrijdag
  15° / 9°
  50 %
 • Zaterdag
  14° / 9°
  90 %
 • Zondag
  15° / 10°
  70 %
Meer weer