Prijs+geitenmelk+stijgt
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Prijs geitenmelk stijgt

De gemiddelde voorschotprijs van geitenmelk bedroeg in december 2016 68,95 euro per 100 kilo standaardmelk. Ten opzichte van de vorige publicatie in oktober is de gemiddelde melkprijs gestegen met 4,66 euro per 100 kilo. Dit komt door hogere vet- en eiwitgehalten.

In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar is er sprake van een daling van 5,12 euro per 100 kilo. Dit is een min van bijna 7 procent. De prijsvergelijking is gemaakt door het vakblad Geitenhouderij in opdracht van de LTO Vakgroep Melkgeitenhouderij.

Drie zuivelondernemingen lieten de vet- en eiwitprijzen in de afgelopen twee maanden dalen. HGM en BGNN verlaagden ze in november met respectievelijk 1,72 en 1,08 euro per 100 kilo. De vet- en eiwitprijzen van Amalthea zakten in zowel november als december met 0,01 euro. CBM, Bettinehoeve, Henri Willig, De Jong Cheese en Milkconnect veranderden de prijzen niet.

Seizoenstoeslag

Amalthea betaalde in december de seizoenstoeslag van 3,83 euro per 100 kilo melk. BGNN keerde met het melkgeld van november een voorschot nabetaling uit van 1 euro per 100 kilo. Dit komt tot uitdrukking in de gemiddelde melkprijs van de laatste 12 maanden. BGNN betaalde in december de seizoenstoeslag uit van 5 euro per 100 kilo melk.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zondag
  20° / 7°
  10 %
 • Maandag
  22° / 8°
  10 %
 • Dinsdag
  21° / 14°
  70 %
Meer weer