Kort+geding+vleesveehouders+van+de+baan
Nieuws
© Roel Dijkstra

Kort geding vleesveehouders van de baan

Het kort geding dat vleesveehouders hebben aangespannen tegen het fosfaatreductieplan gaat niet door. Aanleiding is de brief van staatssecretaris Martijn Van Dam waarin hij de vleesveehouderij vrijstelt van deze maatregel.

'Dat is erg goed nieuws voor de vleesveehouderij. Nu hoeven vleesveehouders namelijk niet te voldoen aan de strenge reductieregels uit het fosfaatreductieplan en lopen zo geen risico meer op boetes', zegt advocate Franca Damen van de vleesveehouders.

Het kort geding zou donderdagochtend namens tien vleesveehouders uit het hele land plaatsvinden voor de rechtbank in Den Haag. Damen houdt nog wel een slag om de arm.

Aanpassen

'Wij wachten af hoe de Regeling fosfaatreductieplan 2017 precies aangepast gaat worden en beslissen dan of het nog nodig is om het kort geding door te zetten. Wij proberen in overleg met de Staat tot een goede aanpassing van de regeling te komen.'

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  13° / 4°
  30 %
 • Donderdag
  10° / 2°
  20 %
 • Vrijdag
  10° / 2°
  10 %
Meer weer