Vleesvee vrijgesteld van fosfaatreductie

Vleesveebedrijven vallen toch niet onder het fosfaatreductieplan 2017. Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) heeft dat besloten omdat er er voor deze bedrijven te veel onbedoelde negatieve effecten optreden.

Vleesvee+vrijgesteld+van+fosfaatreductie
© Jan van Liere

Door de aanpassing geldt het fosfaatreductieplan alleen nog voor melkproducerende bedrijven. De verantwoordelijkheid voor de te realiseren fosfaatreductie ligt nu volledig bij de melkveehouderij.

De wijziging van de regeling moet nog worden doorgevoerd. Van Dam verzekert echter dat aan niet-melkproducerende bedrijven die volgens de huidige regeling teveel dieren hebben, geen geldsom zal worden opgelegd.

Controle op afvoer

Hij tekent er bij aan dat het nog steeds niet de bedoeling is dat dieren van melkveehouders worden ondergebracht op niet-melkproducerende bedrijven. De overheid gaat dat controleren door de afvoer van dieren van melkproducerende bedrijven te monitoren.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer