AgruniekRijnvallei+blijft+gelijk+qua+afzet
Nieuws
© Ar Rejnvallei

AgruniekRijnvallei blijft gelijk qua afzet

AgruniekRijnvallei heeft in 2016 in tonnen evenveel veevoer omgezet dan het jaar ervoor. Als gevolg van de lage prijzen voor veevoergrondstoffen daalde de financiële omzet.

De totale veevoeromzet bevond zich met ruim 629.000 ton op een vergelijkbaar niveau als in het voorgaande jaar. Opvallend was de sterke omzetstijging in rundvee-, biologisch en enkelvoudig voer.

De kernactiviteiten voer, plant, op- en overslag en winkels hebben in 2016 goed gedraaid en een positief resultaat voor belasting behaald van € 1,3 miljoen. De geldomzet van AR bedroeg € 230 miljoen. De financiële omzet daalde ten opzichte van 2015 onder andere door lagere grondstofprijzen.

Dat werd zaterdag in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem bekend gemaakt, waar de jaarvergadering werd gecombineerd met een ledenevenement vanwege het vijfjarig bestaan van AgruniekRijnvallei.

Prijsreductie en extra AR voordeel

In het resultaat van AR is rekening gehouden met een nog uit te keren prijsreductie aan afnemers van ruim 1 miljoen euro over de in 2016 afgenomen mengvoeders en gewasbeschermingsmiddelen. In 2016 is in totaal bijna 7 miljoen euro aan kortingen uitgekeerd. Dit is inclusief het Extra AR voordeel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Woensdag
  15° / 9°
  10 %
 • Donderdag
  16° / 9°
  10 %
 • Vrijdag
  16° / 5°
  20 %
Meer weer