Ook tegengas in debat veehouderij en gezondheid

Het Nationaal Debat Veehouderij en Gezondheid vond donderdag in Deurne plaats. Artsen, milieuorganisaties, burgers en politici discussieerden over de mogelijke gezondheidsrisico's van de veehouderijsector.

Ook+tegengas+in+debat+veehouderij+en+gezondheid
© John Claessens

Er waren ook de nodige veehouders naar Deurne afgereisd, op uitnodiging van ZLTO, LTO Varkenshouderij, NVV, NVP en NMV, om zo nodig enige nuance aan te brengen in de discussies. Staatssecretaris Martijn van Dam van EZ lichtte de nieuwe wet Veedichte gebieden toe, waarmee hij de provincies de mogelijkheid wil geven om te sturen op veedichtheid in een bepaald gebied.

ZLTO

Volgens ZLTO is de voorgestelde wet overbodig en onnodig verwarrend voor boeren. 'Op korte termijn wordt de Omgevingswet van kracht, die gemeenten de mogelijkheid geeft om te sturen op omgevingskwaliteit en dieraantallen', zegt ZLTO-bestuurder Janus Schepers. 'Bovendien heeft provincie Noord-Brabant het idee van de staldering gelanceerd, in de verwachting daarmee te kunnen sturen op dieraantallen.

Met nog een nieuwe wet komen er nog meer regels en minder perspectief voor boeren.'

Voorwaarde

ZLTO praat al langer met overheden en burgers over dieraantallen. Schepers: 'Daar willen wij graag afspraken over maken, maar wel onder de voorwaarde dat er ontwikkelruimte komt voor boeren.'

Bekijk meer over:

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer