Twee arrestaties voor mestfraude

De politie in Friesland heeft maandag twee personen aangehouden op verdenking van fraude met meststoffen. De arrestaties volgen op een al langer lopende onderzoek die het milieuteam van de politie in Noord-Nederland samen met de NVWA uitvoert.

Twee+arrestaties+voor+mestfraude
© Nieuwe Oogst

De arrestanten zijn een 32-jarige man uit de gemeente Littenseradiel en een 55-jarige man uit de gemeente Tytsjerksteradiel. Bij de twee werd eerder dit jaar al huiszoekingen verricht. Daarbij werden computers en administratie in beslag genomen. Het onderzoek richt zich op de jaren 2014 en 2015. Nader onderzoek heeft er toe geleid dat er genoeg verdenkingen waren voor de aanhoudingen, meldt de politie.

De arrestanten worden verdacht van valsheid in geschrifte met valse Vervoersbewijzen Dierlijke Meststoffen en valse meldingen bij de RVO. De zouden als intermediair hebben opgetreden en boeren hebben geholpen met fictieve mestafvoer en fictief grondgebruik.

Naheffing

De mest van betrokken boeren ging hierdoor op papier naar derde partijen, maar werd in werkelijkheid op hun eigen grond uitgereden. Een deel van deze melkveehouders is eveneens verdachte. Zij kunnen naar verwachting een hoge naheffing van de RVO tegemoet zien.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Woensdag
  23° / 12°
  5 %
 • Donderdag
  21° / 15°
  20 %
 • Vrijdag
  20° / 13°
  70 %
Meer weer