NVWA: niet meer mensen op mestfraude

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in 2014 niet meer mensen gezet om mestfraude op te sporen. Toch verwacht de organisatie dat de speelruimte voor mestfraude kleiner wordt.

NVWA%3A+niet+meer+mensen+op+mestfraude
© Twan Wiermans

De aanpak van mestfraude is een belangrijk punt binnen de Nederlandse agrarische sector. De berichten over het grote aandeel 'zwarte' mest hebben geleid tot meer anti-fraude maatregelen.

Bij de aanpak van mestfraude wil de NVWA risicogericht te werk gaan. 'De controles op de intermediaire ondernemingen zijn belangrijk in de fraudebestrijding want daar komen de meststromen samen', laat de NVWA weten op vragen van Nieuwe Oogst.

Zwakke plek

De NVWA zegt niet meer mensen beschikbaar te hebben gekregen voor handhaving op overtredingen van de meststoffenwet in 2014.

De organisatie zegt wel een goed beeld te hebben van de mestketen en de zwakke plekken daarin.

Speelruimte

Als gevolg van de antifraude maatregelen zal de speelruimte kleiner worden, aldus een woordvoerder van de NVWA. 'Onze verwachting is dat fraude zal afnemen. Wel moet het volledige wetgevingstraject voor handhaving van de mestregelgeving eerst helemaal worden afgerond.'

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Maandag
  18° / 7°
  10 %
 • Dinsdag
  19° / 8°
  10 %
 • Woensdag
  20° / 14°
  20 %
Meer weer