Politieinval+bij+Daas+Wintelre+vanwege+%27mestfraude%27
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Politieinval bij Daas Wintelre vanwege 'mestfraude'

De politie heeft gisterenmiddag, in samenwerking met het functioneel parket en de NVWA een inval gedaan bij mestintermediar Daas in Wintelre.

Mestfraude zou de reden voor de inval zijn, meldt Transport-Online. Er is onderzoek geweest op drie kantoren. Ook is administratie in beslag genomen. Verder is een man uit Wintelre aangehouden. Hij is een intermediair in Mesttransporten.

Flexibiliteit

Volgens de website staat de naam Daas voor kwaliteit, flexibiliteit en klantgerichtheid.

Rode diesel

Bij Omroep Brabant meldt een oud-medewerker dat er bij dit transportbedrijf meer niet in de haak zou zijn. Zo zou worden gefraudeerd met tachografen en rijden de vrachtwagens op illegaal uit België geïmporteerde, goedkopere rode diesel. Dat blijkt uit onderstaand filmpje van Omroep Brabant.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  24° / 16°
  60 %
 • Zondag
  23° / 16°
  20 %
 • Maandag
  27° / 14°
  10 %
Meer weer