John+Deere+krijgt+op+Sima+drie+innovatie%2Dawards
Nieuws
© Eigen Foto

John Deere krijgt op Sima drie innovatie-awards

De jury van de Sima heeft drie awards toegekend aan innovaties van John Deere. De Smart AutoLub, een intelligent automatisch smeersysteem, kreeg een zilveren medaille. De Sesam elektrische trekker en het ExactApply intelligente spuitdopcontrole kregen een eervolle vermelding.

Smart AutoLube van John Deere is een automatisch smeersysteem dat vier secties onafhankelijk van elkaar van vet kan voorzien. Die secties kunnen op de trekker en/of een werktuig zitten. Vanuit de trekkercabine bedient het CommanCenter het smeersysteem automatisch.

AuroLube kan rekening houden met de smeerbehoefte van een werktuig en dus ook met het werkelijke aantal draaiuren. Het systeem houdt bij hoeveel en wanneer er is gesmeerd. Dit zorgt volgens John Deere voor een optimale smering. De kans op stilstand is daardoor kleiner.

Eervolle vermelding

De Sesam elektrische trekker van John Deere kreeg een eervolle vermelding. De trekker levert een capaciteit van 130 kWh bij een spanning van 670 volt. Het accupakket zit onder de motorkap en twee elektromotoren leveren beide maximaal 150 kW. Wie het volle vermogen benut, kan met de acculading een uur vooruit.

Daarnaast kreeg ook ExactApply een eervolle vermelding. Deze intelligente spuitdopcontrole van John Deere zorgt voor nauwkeurige toepassing van gewasbeschermingsmiddelen, lagere kosten en verbeterde productiviteit. Het systeem kan secties sneller in- en uitschakelen dan alternatieve systemen. Dit vermindert de overlap op een perceel.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer