Trekkers vechten om aandacht op Sima

Trekkers+vechten+om+aandacht+op+Sima
© Hendrik Begeman

De nieuwe 300 S4-serie, van 90 tot 140 pk, is vanaf september leverbaar. Dit is voor Fendt het segment van de grote aantallen. De serie komt er in een Power- en een Profi-versie om zo naar de klanten de productstrategie te verbreden.
De Power-uitvoering heeft mechanisch-hydraulisch bediende ventielen. De Profi heeft elektrisch-hydraulische ventielen, een nieuw beeldscherm en een Vario-terminal. De trekkers hebben 4-cilinder Agco Power-motoren.
Kubota wil zich breed ontplooien, zowel met de trekkers als de werktuigen. Op de Sima liet het bedrijf zien dat het serieus is. Naast een aantal grondbewerkings- en voederwinningsmachines trokken een paar ingespannen Kubota’s M7171 van 170 pk de nodige belangstelling. Deze trekkers vult Kubota in een later stadium aan met zwaardere modellen.
De motoren zijn van Kubota zelf. De achterbruggen en transmissies komen van ZF. Dat is naar keuze een 24/24 powershift of een CVT. De als optie leverbare fronthef en -aftakas komen van Zuidberg. De aangekoppelde werktuigen komen voor een deel uit de stal van Kverneland/Vicon.

Nieuwe uitstraling

New Holland toonde de nieuwe T7 met een 10 à 15 pk hoger vermogen. De trekker kreeg een nieuwe uitstraling met een nieuwe motorkap, comfortstoel met verwarming en verkoeling en een draaiende rugsteun. De Intelliview IV touch-screen monitor heeft een upgrade gekregen om het kopakkermanagement (HTSII) gemakkelijk in te stellen.
De T7.225 is als een nieuw model toegevoegd in de SWB. Met het Isobus 3 heeft de trekker de mogelijkheid om vice versa met de aangekoppelde machines te communiceren. Vanaf de T7.190 zijn grotere banden (tot 710/70R38) te monteren.
Later dit jaar worden de nieuwe T7.290 en T7.310 Heavy Duty modellen voorgesteld. Dit zijn twee volledig nieuwe modellen met een nieuwe cabine, motor en AutoCommand CVT transmissie. Naast deze trekkers presenteerde New Holland een nieuwe TD4F, T3F-serie en Boomer 54D.
Bij Massey Ferguson heerste een feeststemming na de geslaagde zuidpoolexpeditie van Manon Ossevoort met een MF 5610. Op de Sima legde MF het accent op de nieuwe 4700-serie die als ‘wereldtrekker’ werd gepresenteerd.
De 7700-serie droeg het etiket ‘Nouveau’. Het is de opvolger van de 7600. Deze bestaat uit twee versies: de 7714 tot de 7718 (140 tot 200 pk) en de 7719 tot de 7726 (190 tot 280 pk). Er zijn drie transmissies leverbaar: de Dyna 4 op de 7714 en 7715, en de Dyna 6 en Dyna VT (van Fendt), nu ook op de 280 pk 7626.
De hele 7700-serie heeft een powerboost van 25 pk. De nieuwe vooras en -vering zijn een eigen ontwikkeling. De nieuwe MF 1700-compactserie is een product van de samenwerking met Iseki.
Case IH toonde naast de nieuwe Magnum-serie in de hoge vermogensklasse de nieuwe Puma CVX 240 als opvolger van de 230. De vermogens zijn verhoogd en lopen nu van 150 tot 240 pk (was 130 tot 230 pk). Een bestseller voor ons land was afgelopen jaar de traploze Maxxum-serie.
Een Maxxum 110 CVX was geplaatst op de nieuwe Pneutrac van Mitas. Dit was de eerste keer dat de banden op een trekker werden getoond. De Pneutrac werd al eerder geïntroduceerd en heeft nu na een testfase een nieuw concept in de opbouw van de band.
De kruisvormige karkasvlakken hebben nu een ronde vorm, waardoor de gehele opbouw van de band is versterkt. Mitas hoopt de nieuwe band eind dit jaar op de markt te brengen. Voorlopig in de maten 280/70R18, 480/65R28 en de 600/65R38.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  10° / 2°
  10 %
 • Maandag
  10° / -2°
  0 %
 • Dinsdag
  9° / -2°
  10 %
Meer weer