Sima 2017 richt zich op oplossingen

De komende editie van de internationale vakbeurs Sima richt de focus op praktische oplossingen voor de sector. De beurs is van 26 februari tot en met 2 maart 2017 in het beurscomplex van Paris-Nord Villepinte.

Sima+2017+richt+zich+op+oplossingen
© Hendrik Begeman

'Meer dan ooit richt de aankomende Sima-editie zich op concrete oplossingen voor actuele vraagstukken van de landbouwsector voor de komende tien jaar', kondigt beursmanager Martine Dégremont aan.

De beurs streeft naar twee doelstellingen: het vertrouwen herstellen in een periode waarin de sector geconfronteerd wordt met cruciale uitdagingen en een toekomstvisie met nieuwe mogelijkheden bieden. 'Innovatie vormt nog altijd de basis van de Sima', zegt Dégremont.

Stabiliteit

Na twee opeenvolgende jaren van daling lijkt de sector voor landbouwequipment voor verdere teruggang behouden te blijven: een stabiliteit waarvan de complete sector profiteert, evenals de Sima want per 1 mei is al 85 procent van de standoppervlakte gereserveerd.

Alle internationale marktleiders zijn aanwezig op de Sima 2017 en sommige bedrijven breiden hun standoppervlakte licht uit: een bevestiging van de verwachte marktverbetering en tegelijkertijd het vertrouwen van exposanten.

Simagena

De Simagena maakt deel uit van de Sima en vormt een trefpunt voor zakelijke ontmoetingen en professionele uitwisseling voor de veeteeltsector in Frankrijk, Europa en wereldwijd, gerenommeerd voor de diversiteit van het gepresenteerde vee en de laatste innovaties op het gebied van equipment en genetica.

De komende editie van de Sima speelt meer dan ooit in op actuele vraagstukken die de sector mobiliseren, met het thema 'Een landbouwer over tien jaar' rondom vier onderwerpen: digitalisering, genomics, bio-economie en robotica.

Robotica

Robotica voor de landbouwsector is in snelle ontwikkeling en is de voorbode van oplossingen voor landbouwequipement in de toekomst.

Nederlandse bedrijven zijn ook dit jaar goed vertegenwoordigd op de aankomende Sima. AG Leader Europe, Agrifac Machinery, ATG Tire, Bijlsma Hercules, Broekema EA, D-TEC, Frans Vervaet, Miedema, Perfect van Wamel, S-S Engenering, Tolsma-Grisnich, Trioliet en Vredo Dodewaard hebben zich al ingeschreven als exposant.

Bezoekersaantal

De Sima telt 1.740 exposanten uit zo'n veertig landen. Vorig jaar ging het om 238.848 bezoekers uit 142 landen. Daarnaast bezochten zo'n 300 internationale delegaties de beurs.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Vrijdag
    10° / 6°
    70 %
  • Zaterdag
    10° / 5°
    30 %
  • Zondag
    11° / 2°
    30 %
Meer weer