Sima+gouden+medaille+voor+Trelleborg
Nieuws
© Foto: Trelleborg

Sima gouden medaille voor Trelleborg

Trelleborg heeft tijdens de 2017 Sima Innovation Awards een gouden medaille in ontvangst genomen. De constructeur had die eer te danken aan zijn Variable Inflation Pressure-systeem (VIPTM), dat binnenkort op de markt wordt gebracht.

Het VIPTM-systeem, dat in nauwe samenwerking met trekkerfabrikant Agco/Fendt werd ontwikkeld, is een slim en autonoom wiel dat zelf de spanning van een band van een maaidorsmachine aanpast afhankelijk van de belasting tijdens de werking. Op die manier is de afdruk van de band en daardoor de bodemverdichting zoveel mogelijk te beperken.

Het VIPTM-systeem bestaat uit een set sensoren die meerdere parameters meten, zoals belasting, spanning en temperatuur. Samen met een elektronische centrale processor regelen deze werking van een compressor en een klep, om op die manier de spanning in de band aan de omstandigheden aan te passen. Het VIPTM-systeem wordt rechtstreeks in de rand van de band geïntegreerd.

'Doordat de bandenspanning op ieder moment zonder tussenkomt van een persoon aan de omstandigheden wordt aangepast, kunnen de landbouwers de bodemverdichting door hun machines met meer dan 10 procent verlagen, waardoor ze op een 5 procent hogere gewasopbrengst kunnen rekenen', aldus Piero Mancinellivan Trelleborg.

Spotlights

De uitreiking van de internationaal bekende Sima Innovation Awards is bedoeld om bedenkers van de meest innovatieve uitrustingen, producten, technieken en diensten in de landbouwsector in de spotlights te plaatsen. 'Het is een hele eer voor ons om de gouden medaille van de Sima Innovation Award toegewezen te krijgen', aldus Paola Pompei van Trelleborg.

Het is de bedoeling om het officiële concept te introduceren tijdens de volgende editie van de Sima vakbeurs in Parijs, die van 26 februari tot 2 maart 2017 plaatsvindt.

Bekijk meer over:

Weer

 • Zaterdag
  7° / 4°
  30 %
 • Zondag
  8° / 4°
  10 %
 • Maandag
  7° / 1°
  20 %
Meer weer