Brussel+promoot+teelt+van+sorghum
Nieuws
© Nieuwe Oogst

Brussel promoot teelt van sorghum

De Europese Commissie heeft 1,17 miljoen euro beschikbaar gesteld voor ontwikkeling van de teelt en verwerking van sorghum in Europa.

Van dit bedrag is 870.000 euro bestemd voor promotie van het gewas. Dat begint dit voorjaar en duurt drie jaar. Het eerste Europese Sorghum Congres, vorig jaar november in Boekarest, Roemenië, kan worden gezien als de start van een nieuwe dynamiek rond sorghum. Aan het einde van het congres werd een oproep gedaan om de ontwikkelingen rond dit gewas te stimuleren.

De Europese Commissie heeft het idee vorig jaar december aangemeld voor toekenning van financiële middelen. De gelden worden gebruikt in twee verschillende regio's: vijf EU-landen (Frankrijk, Spanje, Italië, Bulgarije en Roemenië) en twee Oost-Europese landen (Rusland en Oekraïne).

Activiteiten

Om de kennis rond het gewas te verbeteren, komen er verschillende activiteiten. Denk aan veldproeven, technische handleidingen, trainingen, speciale websites, tv-advertenties, promotiemateriaal en dergelijke. Deze activiteiten worden ondersteund door een geleidelijke ontwikkeling van de Europese sorghum-industrie.

Sorghum is een geslacht uit de grassenfamilie. De soorten van dit geslacht komen voor in vrijwel de hele wereld. Het is een belangrijk, droogtetolerant voedselgewas in Afrika, Centraal-Amerika en Zuid-Azië. Het zaad wordt onder andere gebruikt als voedsel en veevoer.

Bekijk meer over:

Weer

 • Maandag
  3° / -1°
  10 %
 • Dinsdag
  5° / 0°
  10 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  10 %
Meer weer