Sorghumbier staat centraal in minidocumentaire

In een minidocumentaire van ongeveer 8 minuten vertelt Martijn Stevens van het bedrijf Seedscope alles over het gewas sorghum en specifiek het maken van sorghumbier.

Stevens is namens Seedscope ontwikkelaar en voortrekker in een project dat zich bezighoudt met de productie van sorghumbier en promotie van de teelt van het gewas sorghum in Nederland. De minidocumentaire is gemaakt door Versteeg Video en Redactie, in opdracht van uitgever Performis.

In de documentaire weidt Stevens uit over innovatie in food in de vorm van glutenvrij bier en over de diverse afgeleide toepassingen van het gewas sorghum. Naast de verwerking tot graan en mout zijn afgelopen jaar bloempluimen van sorghum gebruikt als bijsteek in sierboeketten. Verder worden reststromen in het kader van de biobased economy verwerkt tot producten als bierviltjes of zelfs bierkratten van bioplastic.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  19° / 13°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer