Eerste+zak+mout+voor+glutenvrij+sorghumbier
Nieuws
© CIV

Eerste zak mout voor glutenvrij sorghumbier

Mouterij De Swaen in Kloosterzande leverde vorige week de eerste zak mout gemaakt van sorghum.

Namens de mouterij overhandigde Riet Scheire de zak mout aan Martijn Stevens, de projectleider sorghum van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Biobased Economy.

De mout is voldoende voor de productie van 125 liter glutenvrij sorghumbier waarvan de eerste proeverij rond Pinksteren gaat plaatsvinden, meldt Stevens.

Haalbaarheid

De sorghum gebruikt voor de productie van de mout bij De Swaen is geteeld voor de haalbaarheidsstudie van CIV. Daarvoor is in 2015 getest in hoeverre de teelt van sorghum mogelijk is onder Nederlandse omstandigheden.

Komend jaar wordt de studie opgeschaald om de economische haalbaarheid van sorghum te beoordelen. Doel is om voor de productie van mout komend jaar 150 ton sorghumgraan te verwerken. Daarmee is een areaal gemoeid van ongeveer 30 hectare sorghum.

Weer

  • Donderdag
    17° / 8°
    10 %
  • Vrijdag
    17° / 9°
    10 %
  • Zaterdag
    15° / 12°
    70 %
Meer weer