Gr%C3%BCne+Woche+trekt+vierhonderdduizend+bezoekers
Nieuws
© Eigen Foto

Grüne Woche trekt vierhonderdduizend bezoekers

De Grüne Woche in Berlijn heeft de afgelopen tien dagen totaal bijna 400.000 betalende bezoekers getrokken. De jaarlijkse voedsel- en landbouwbeurs sloot zondagavond definitief de poorten.

De organisatoren zijn dit jaar met name tevreden over de bestedingen van de bezoekers. Ze gaven gemiddeld 120 euro per persoon uit. In totaal gaat het om een bedrag van 48 miljoen euro.

Ruim 1.600 standhouders uit 66 landen toonden hun producten. De Duitse land- en tuinbouworganisaties verzorgden presentaties van de manier waarop in de agrarische sector wordt gewerkt. Het Berlijnse publiek kreeg ook shows te zien van rundvee, schapen en paarden.

Voedselkwaliteit en dierenwelzijn

In discussiebijeenkomsten in het kader van de Grüne Woche waren de onderwerpen voedselkwaliteit en -zekerheid en dierenwelzijn favoriet. Joachim Rukwied, voorzitter van de Duitse boerenbond DBV, noemt dat een goede zaak.

'We hebben als agrarische sector nog eens duidelijk kunnen maken dat we open staan voor deze uitdagingen', aldus Rukwied. Hij stelt vast dat de discussie met maatschappelijke groepringen zakelijker wordt en meer dan voorheen gericht is op het gezamenlijk vinden van oplossingen.

Verdienmodel

Consumenten hebben steeds meer behoefte aan informatie over de herkomst van hun voedsel, ervaart de DBV-voorzitter. 'Maar ook de vermarkting en het verdienmodel staat volop in de belangstelling', constateert hij tot zijn tevredenheid.

Weer

 • Donderdag
  6° / 5°
  90 %
 • Vrijdag
  7° / 4°
  90 %
 • Zaterdag
  4° / 0°
  10 %
Meer weer