Hogan%3A+mikken+op+nieuwe+markten
Nieuws
© EC

Hogan: mikken op nieuwe markten

Het openen van nieuwe markten blijft de voornaamste prioriteit voor de Europese Unie. Ook mikt de Europese landbouwcommissaris Phil Hogan op een 'positief handelsakkoord' (TTIP) met de Verenigde Staten.

Dat zei Hogan tijdens zijn openingsspeech op de Grüne Woche in Berlijn.

De Eurocommissaris hoopt zowel binnen als buiten de Europese Unie alternatieve markten aan te boren voor boeren en tuinders die door de Russische boycot zijn benadeeld. Als voorbeeld noemde hij Zuid-Korea waarmee een handelsakkoord is gesloten.

Ook ziet hij kansen in Japan en Vietnam. 'Die kunnen leiden tot mogelijkheden voor de landbouw en de levensmiddelensector in de komende jaren.'

TTIP

Hogan is positief over een handelsakkoord (TTIP) met de Verenigde Staten, maar niet tot elke prijs. 'Ik ben me ervan bewust dat dit onderwerp ter discussie staat in Duitsland en in de hele Europese Unie. Een evenwichtige deal biedt grote voordelen voor de Europese landbouw en de samenleving als geheel.'

'Echter, laat me één ding heel duidelijk zijn: Ik zal de Europese normen niet opofferen', aldus Hogan. Daarmee doelt hij op de bescherming van de geografische aanduidingen van Europese voedingsproducten.

Biologische landbouw

Ook wil de Eurocommissaris de biologische landbouw tegemoetkomen. Hij denkt dat de bestaande regelgeving kan worden verbeterd om de sector concurrerender te maken.

Weer

 • Donderdag
  17° / 8°
  10 %
 • Vrijdag
  17° / 9°
  10 %
 • Zaterdag
  15° / 12°
  70 %
Meer weer