Werk aan plan van aanpak weidevogels gestart

Staatssecretaris Martijn van Dam (EZ) is begonnen met de voorbereiding van een nationaal plan van aanpak voor weidevogels. Het huidige kabinet zal echter niet meer toekomen aan de vaststelling ervan.

Eind vorig jaar nam de Tweede Kamer een motie aan van GroenLinks en PvdA. Die vraagt Van Dam om een plan op te stellen met nationale doelen voor de aantallen weidevogels, een duidelijk tijdpad en een financiële verkenning.

De staatssecretaris meldt de Kamer nu dat hij met provincies, Vogelbescherming Nederland en Boerennatuur.nl afspraken heeft gemaakt over het opstellen van zo'n plan. Het is de bedoeling dat de komende tijd verschillende scenario's wordt uitgewerkt.

Opdracht snel klaar

De opdracht voor het ontwikkelen van die scenario's gaat nog deze maand de deur uit, schrijft Van Dam in een brief aan de Kamer. Hij verwacht begin maart de eerste uitkomsten te kunnen melden.

De beslissing over een definitief plan van aanpak zal door het volgende kabinet worden genomen. De scenario's komen wel op tijd om ze te betrekken bij het opstellen van een regeerakkoord.

Samenhangende aanpak

Staatssecretaris Van Dam benadrukt in zijn brief dat het verbeteren van de weidevogelstand vraagt om een samenhangende aanpak met draagvlak bij boeren, natuurorganisaties en provincies.

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

  • Woensdag
    9° / 2°
    70 %
  • Donderdag
    10° / 3°
    70 %
  • Vrijdag
    11° / 2°
    50 %
Meer weer