Drie+miljoen+euro+via+kavelruil+voor+Friese+weidevogel
Nieuws
© provincie friesland

Drie miljoen euro via kavelruil voor Friese weidevogel

De komende jaren wordt kavelruil voor weidevogelkansgebieden een van de prioriteiten van provincie Fryslân.

De provincie wil vrijwillige kavelruil bevorderen om hiermee het areaal van de geschikte weidevogelgronden te vergroten, binnen de daarvoor aangewezen kerngebieden. De komende twee jaar is daar 3 miljoen euro beschikbaar voor kavelruil, waaronder het kavelruilen voor weidevogeldoelstellingen.

Subsidie en procesbegeleiding kan aangevraagd worden via het project Kavelruil foar Fryslân. Meer informatie hierover is te vinden op beursstand 5213 van de Landbouwbeurs in Leeuwarden. Deze duurt nog tot en met zaterdag 17 december.

Weer

 • Maandag
  6° / 0°
  20 %
 • Dinsdag
  9° / 1°
  85 %
 • Woensdag
  8° / 7°
  95 %
Meer weer