Graanmarkt houdt rust in vakantieperiode

Op de internationale granenmarkt was het de afgelopen weken rustig en vanwege de vakantieperiode was er voor de Europese noteringen weinig prijsinformatie beschikbaar.

Graanmarkt+houdt+rust+in+vakantieperiode
© Han Reindsen

De internationale granenmarkt noteerde aanvankelijke redelijk stabiele of iets lagere tarwenoteringen. De laatste dagen is er een stijging vanwege negatieve berichten vanuit onder andere de Verenigde Staten.

'In de grote tarweregio's Kansas en Oklahoma heeft de wintertarwe het moeilijk door een tekort aan neerslag gecombineerd met lage temperaturen', meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) in haar weekgericht granen.

Voor Rusland, Oekraïne, de Baltische Staten, Scandinavië en de Balkanregio wordt voor de komende dagen zeer strenge vorst (van -15 tot -25 graden Celsius) verwacht na een periode met temperaturen boven 0 graden Celsius. Het is niet duidelijk of er tijdig een isolerende sneeuwlaag zal vallen.

EU-noteringen

Voor de EU-noteringen is weinig prijsinformatie beschikbaar, maar over het algemeen is er een stijging met enkele euro's van de tarwe spotnoteringen bij stabiele of iets lagere gerstnoteringen en een iets hogere maisnoteringen.

De termijnnotering Parijs maaltarwe, levering maart 2017, steeg met 2,50 euro per ton tot 169,75 euro per ton bij een mei notering van 172,25 euro per ton (plus 2 euro per ton).

De graanuitvoer van de Europese Unie blijft, ondanks de slechte oogst, redelijk vlot verlopen, terwijl de invoer juist afneemt.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zondag
  22° / 11°
  20 %
 • Maandag
  20° / 11°
  45 %
 • Dinsdag
  23° / 11°
  20 %
Meer weer