PvdA wil meer spoed met vergoeding rentederivaten

De PvdA maakt zich ongerust over de uitbetaling door de Rabobank van vergoedingen voor rentederivaten. Kamerlid Henk Nijboer heeft er vragen over gesteld aan minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën.

Aanleiding is berichtgeving door De Telegraaf. Die krant meldde dat het voor sommige ondernemers wel anderhalf jaar kan duren voor ze compensatie voor rentederivaten op hun rekening krijgen.

Nijboer wil weten of het klopt dat de eerste brieven van de Rabobank met herbeoordelingen pas over een half jaar verzonden worden. Hij vraagt Dijsselbloem of andere betrokken banken gelijksoortige termijnen hanteren.

Afspraken herstelkader

In het herstelkader waaraan ook de Rabobank zich geeft geconformeerd is afgesproken dat de betrokken ondernemers zo snel mogelijk een passende oplossing wordt geboden. Het PvdA-Kamerlid meent dat de door De Telegraaf genoemde termijnen daarmee in strijd zijn.

Alle ondernemers moeten volgens Nijboer in 2017 kunnen rekenen op duidelijkheid. Hij wil van de minister horen hoe die gaat bevorderen dat alle gedupeerden nog dit jaar een herbeoordeling ontvangen in overeenstemming met het herstelkader.

Weer

 • Woensdag
  7° / 0°
  30 %
 • Donderdag
  3° / 2°
  80 %
 • Vrijdag
  7° / 5°
  80 %
Meer weer