Deel vervoersverbod Biddinghuizen ingetrokken

Een deel van het vervoersverbod in Biddinghuizen (Biddinghuizen I) is ingetrokken, meldt het Ministerie van Economische Zaken. Dit is gebeurd met ingang van woensdag 28 december 2016 om 00.00 uur.

Deel+vervoersverbod+Biddinghuizen+ingetrokken
© Nieuwe Oogst

De vervoersverboden Biddinghuizen II en III blijven. Vanwege een uitbraak van vogelgriep op een bedrijf in Biddinghuizen (Biddinghuizen I) waren vanaf 26 november 2016 in een gebied van ruim 10 kilometer rond dit bedrijf maatregelen ingesteld, zoals een vervoersverbod voor onder andere levend pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel.

Conform Europese regelgeving kunnen de maatregelen vanaf 30 dagen na de reiniging en ontsmetting van het besmette bedrijf worden ingetrokken. Dit is in de nacht van dinsdag op woensdag om 00.00 uur gebeurd.

Uitbraken

Echter, doordat een groot deel van het vervoersverbod overlapt met gebieden rondom de twee latere uitbraken in Biddinghuizen (Biddinghuizen II en III), blijft een vervoersverbod voor een groot deel van kracht. Alleen in het gebied zonder overlap met Biddinghuizen II en III geldt geen vervoersverbod meer. Alle landelijke maatregelen blijven onverkort van kracht.

Vervoersverbod bij Kleve

In Rees (in Kleve, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen) is bij een pluimveebedrijf vogelgriep (H5N8) vastgesteld. Conform Europese regelgeving is onder meer een vervoersverbod voor pluimveebedrijven afgekondigd in een zone van tien kilometer rond het bedrijf in Rees (Kleve). Een vervoersverbod heeft betrekking op pluimvee, eieren, pluimveemest en gebruikt strooisel.

De zone van 10 kilometer, waar dit vervoersverbod van kracht is, valt voor een klein gedeelte in Nederland. In dit gedeelte zijn geen pluimveebedrijven gevestigd.

Bekijk meer over:

Lees ook

Marktprijzen

Meer marktprijzen

Laatste nieuws

Nieuwste video's

Kennispartners

Meest gelezen

Nieuw op MechanisatieMarkt.nl

Meer advertenties

Vacatures

Weer

 • Zaterdag
  8° / 3°
  60 %
 • Zondag
  9° / 3°
  60 %
 • Maandag
  9° / 4°
  40 %
Meer weer